Wieczór tematyczny cz.1 - vademecum eventowca

technika-sceniczna-na-event-05

Człowiek syty to człowiek szczęśliwy!

Dzień pełen wrażeń w plenerze a wieczorem... dance, dance dance!!!

Co będzie najważniejsze przy takiej imprezie? Prawda jest taka, że w ogólnym rozrachunku będzie liczył się całokształt. Oczywiście taką imprezę uczestnicy najpierw kupią oczami. Zwróć uwagę na to co zobaczą po wejściu do sali. Elementy dekoracji i oświetlenie, scena – to będzie świadczyło o imprezie, wszytkie duże elementy, potem będą liczyły się detale to jak wyglądają stoły, zastawa, bufety. Oczywiście sukces takiej imprezy ma kilka składowych. Jeśli uczestnicy kupią imprezę oczami, to potem pozostaje oczarować ich zmysł smaku… i słuchu, ale to już zadanie dla zespołu albo DJ.

Każdy kogo zaprosisz na wieczorną imprezę ma swoje podstawowe oczekiwania, głównie związane z jedzeniem i piciem. Nie ma się co oszukiwać – jeśli już ruszamy się z domu (a trudno wyciągnąć klientów na takie spotkanie, z pracownikami jest troszkę łatwiej) podstawą takiej imprezy będzie kuchnia. Lubimy wspominać smaki, czasami pochwalić się co dobrego i gdzie jedliśmy. Nie będziemy rozpisywali się o wyższości mięsa wołowego nad wieprzowym itd. skupimy się na tym, że menu na takiej imprezie powinno być obfite i różnorodne, tak aby dostosować się do gustu każdego.

Wielu organizatorów obawia się jedzenia bufetowego, zarówno ciepłego jak i zimnego. Natomiast taki rodzaj podawania posiłków ma sporo plusów. Jesz to na co masz ochotę, tyle i ile chcesz, zawsze możesz wrócić jeśli coś szczególnie Ci posmakowało i jedzenie jest ciągle ciepłe i nigdy się nie kończy.

► Imprezy integracyjne - sprawdź ofertę!

Jeśli chcesz, aby Twoja impreza była uznana za jeszcze bardziej prestiżową to zdecyduj się na pierwszy posiłek serwowany, a na gości powinna czekać już delikatna przystawka. Propozycje menu za każdym razem skonsultuj z dostawcą cateringu.

Jeżeli chodzi o alkohole, to pewnego rodzaju standardem jest wódka czysta i wino wstawiane bezpośrednio w stół. I jest to bardzo dobre rozwiązanie. Oczywiście przy większych budżetach jest opcja na dodanie whisky albo innych trunków. Równie dobrym rozwiązaniem jest mały barek samoobsługowy z różnymi rodzajami alkoholi albo bar z uśmiechniętym wykładowcą miksologii stosowanej czyli barmanem :D  Naturalnie z barmanem będzie troszkę drożej, ale o wiele przyjemniej… i smaczniej.

Usadzenie gości, ponumerowane stoły, lista gości, których kelner będzie kierował do odpowiednich stołów i winietki na stołach to doda imprezie powagi i rangi. W imprezach o luźnym charakterze winietki nie są konieczne.

Następny odcinek:
Wieczór tematyczny cz.2 - vademecum eventowca
 

Opublikowano: 2015-09-7
Kategorie: Porady
Tagi: event, organizacja, impreza integracyjna




Poznaj nas


Bartbo Sp. z o.o.
Butryny 100
10-687 Olsztyn
tel. 89 513 32 82
bartbo@bartbo.pl

Biuro pracuje od poniedziałku do piątku w godz. 08:00-18:00